Zwemmen met Aligators, hier kan alles! - Reisverslag uit Rurrenabaque, Bolivia van yves en katrijn - WaarBenJij.nu Zwemmen met Aligators, hier kan alles! - Reisverslag uit Rurrenabaque, Bolivia van yves en katrijn - WaarBenJij.nu

Zwemmen met Aligators, hier kan alles!

Door: Yves en Katrijn

Blijf op de hoogte en volg yves en katrijn

20 Juni 2011 | Bolivia, Rurrenabaque

Welkom ro the jungle! ( Best wel lang verslag, maar twas dan ook mega cool!)

Na de meest geschifte busrit tot nu toe van 20 uur, langs richels en veel te smalle wegen zonder omheining, onmogelijke maar blijkbaar toch mogelijke inhaalmanouvers waarbij de schrik zelfs op de bolivianen hun gezicht af te lezen was, aangekomen in Rurrenabaque, het Noorden van Bolivie.

Het klein stadje aan de amazone zorgde voor een super gezellige en tropisch warme en vochtige sfeer.
Meteen een 3 daagse tocht naar de Pampas geboekt.
Dit is een natuurgebied met heeeeeeeel veel dieren zoals: Aligators, schildpadden, toekans, dolfijnen, anacondas, aapjes, ...

Deze 3 dagen hebben we best wel enkele zotte dingen gedaan:

- Op anaconda jacht door moerassen waarbij die beesten best wel onder ons voeten konden zitten. Maar volgens de gidsen geen probleem???? "Ge zou ze wel zien zitten." Vreemd genoeg zeiden ze nadien dat het water te hoog stond waardoor we er dus geen hebben gevonden. Wel stonden we plots oog in oog me een Aligator op 3 meter afstand...
- Piranias gaan vissen en daarna lekker gebakken in de pan. Zotte en agressieve vissen, amaai men botte
- Gaan zwemmen met dolfijnen, heerlijk. Wel even op te merken, aan de kant ( 4 meter van ons ofzo) zaten enkele Aligators ons te aanschouwen. Maar volgens de gids weer niet gevaarlijk. Kweet het toch ni goe :-) Toch zeker een half uur gezwommen ( met 1 oog naar de kant)!
- In de nacht op jacht naar Aligators om de reflectie van hun ogen te zien.
- Prachtige zonsondergangen en zons opgang. Echt prachtig!

Na deze 3 dagen hadden we er nog niet genoeg van en hebben we gekozen om een 3 daagse jungle tocht te doen in park Madidi. Dit is ongerepte jungle en één van de best bewaarde in de wereld.

Met een prive gids zijn we de jungle in getrokken. Deze gids heeft vroeger in de jungle gewoond en kende er dus alles van. Ergens midden in de jungle een kamp gebouwd voor te slapen en te koken. Alles vastbinden met linialen etc. Precies Tarzan en Jane :-)

In die 3 dagen hebben we oog in oog gestaan met een 50-tal wilde varkens, families apen die in de bomen boven ons op jacht waren, prachtige vogels, mega grote spinnen, slangen, en jawel, 2 kleine zwarte pumas en hun moeder.
Veel geleerd over geneeskrachtige planten en over de jungle, sieraden gemaakt met dingen uit de jungle, gaan vissen naar katvissen voor ons eten, etc..
Drinken komt vanuit de rivier dat naast ons kampje loopt, maar echt gezond zag dat er niet uit, maar ja, geen keuze uiteraard. (derna wel wa buikloop gehad, in het proper nederlands)

Gewoonweg een schitterende ervaring.
Na de jungle effe gaan ontspannen aan een zwembad met prachitg uitzicht.

Omdat we de busrit naar La paz niet zagen zitten omdat die zo geschift was hebben we een mini vliegtuigje terug genomen. Slecht 45 min vliegen. Heerlijk!

• 03 Juli 2011 - 19:02

Totte:

ZAAAAAAAAalige foto's!! :)... Jammer dat de aligator uwe tjap nie heeft opgegeten

• 10 Augustus 2011 - 16:20

Joke:

Dat ziet er echt super uit, the wild life !